14.02.2013 4505

Okulumuz 1989-1990 eğitim-öğretim yılında İstanbul-Bebek Lions Kulübü tarafından 6 derslikli bir ilkokul olarak yaptırılmış ve aynı yıl hizmete açılmıştır. Daha sonraki yıllarda okul koruma derneği ve hayırsever vatandaşların da katkılarıyla iki derslik daha ilave edilmiştir.
       Şu an hizmet verdiğimiz yeni binamız ise 13/09/1999 tarihinde Abdurrahman İŞÇİMENLER tarafından bağışlanan arsa üzerine 25 derslikli olarak yapılmış; bir bodrum kat, bir zemin kat ve iki normal kattan oluşmuştur. Bağışçı ile İstanbul Valiliği arasında yapılan protokol anlaşması gereği okulumuzun adı Yıldız İşçimenler İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiş ve İl Özel İdaresine devredilmiştir.
       6287 sayılı yasa gereği 4+4+4 sistemine geçilmesiyle birlikte okulumuz 2013 - 2014 Eğitim Öğretim yılından itibaren ilkokula dönüştürülmüş olup "Yıldız İşçimenler İlkokulu" adıyla  eğitim öğretim hizmetini sürdürmektedir.